ГоловнаВибір редакціїВища ліга ЖКГГалузь ЖКГ очікує спадкоємця

Галузь ЖКГ очікує спадкоємця

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник має намір продовжувати курс, визначений його попередником Анатолієм Близнюком. Перше, що має намір зробити Міністр - познайомитися з колективом відомства.

Рік, що минає, подарував галузі ЖКГ останній дарунок - вчора своїм указом Президент Віктор Янукович призначив на посаду Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ заступника губернатора Дніпропетровської області Геннадія Темника.

Представляв нового главу Мінрегіону також призначений вчора Віце-прем'єр Олександр Вілкул, екс-губернатор Дніпропетровської області. Знайомство з новим керівником відомства колектив Міністерства очікував з 15:00, проте представлення нового глави Мінрегіону почалося не раніше 15:40.

Перед тим, як передати «кермо влади» житлово-комунальною галуззю своєму колишньому підлеглому, пан Вілкул подякував за плідну роботу екс-Міністра Анатолія Близнюка. «У першу чергу, хочу подякувати Анатолія Михайловича за дуже конструктивну роботу на посаді Міністра. Я весь цей час працював на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації, безпосередню роботу якого контролював Анатолій Михайлович, і мені є з чим порівнювати, - звернувся Віце-прем'єр до колективу відомства. - Анатолій Михайлович дуже досвідчений регіональний керівник, який глибоко знає і розуміє регіональну проблематику. Тому з ним працювати було легко. У роботу Міністерства Анатолій Михайлович вніс дуже багато, я вважаю, нових і правильних акцентів. Головне - він чітко ставив завдання, при чому мета і завдання були реалістичні, контролював їх виконання, а потім стежив за кінцевим результатом».

Читайте також: Вибори і ЖКГ: у парламент на «кульгавій козі»

Колектив Мінрегіону прощався з паном Близнюком стоячи. Після тривалих оплесків, екс-Міністр у відповідь представив пана Вілкула та привітав його з призначенням. Анатолій Близнюк відзначив успіхи Дніпропетровській області і пообіцяв, «що в парламенті буде першим помічником Мінрегіону». Нагадаємо, Анатолій Близнюк пройшов у Верховну Раду за списками Партії регіонів (№15 у списку). У якості народного депутата пан Близнюк буде працювати у Комітеті ВР з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики.

Варто відзначити, що колективу, який вітав стоячи свого колишнього керівника запропонували також стоячи зустріти нового главу відомства. Геннадій Темник був небагатослівний і попросив у колективу відомства «взаєморозуміння і співпраці». Чиновник пообіцяв дотримуватися заданого в 2012 році Мінрегіоні курсу та зробив наголос на слові «спадкоємність». Пан Вілкул також зазначив, що на посаді заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Темник відрізнявся «ефективної координацією роботи».

Ще менш говірким Міністр був на брифінгу. На запитання журналістів про можливі кадрові ротації в Мінрегіоні, адресований пану Темнику, відповідав Віце-прем'єр Олександр Вілкул: «Геннадій Павлович зробить відповідні кадрові пропозиції після того, як у повній мірі приступить до роботи». На прохання «України Комунальної» уточнити, які першочергові завдання будуть поставлені перед Мінрегіоном при його керівництві, пан Темник відповів: «Перш за все, я познайомлюся з колективом».

У Мінрегіоні на посаді першого заступника міністра працює Олександр Аліпов, апарат відомства очолює замміністра Григорій Семчук, а питання будівельної галузі курує заступник міністра Дмитро Ісаєнко. У кулуарах відомства відзначали, що подальша їхня робота у відомстві - добровільне бажання кожного з чиновників.

Також не прозвучало з вуст глави Мінрегіону ніякої конкретики щодо того, як у наступному році буде проходити реалізація програми «Доступне житло». Олександр Вілкул уточнив, що ймовірно з двох відомств (Мінрегіон і Мінінфраструктури) реалізацію завдань державної програми буде курувати Міністерство пана Темника.

Читайте також: Перешкоди розвитку ЖКГ

Проте, як Анатолій Близнюк буде працювати у профільному Комітеті Ради новообраний нардеп відповів розгорнуто і з задоволенням: «Я хочу і буду працювати в Комітеті. Для Міністерства, я думаю, регіональна політика та вирішення ключових проблем галузі - будуть на першому місці. Ми ж в Комітеті будемо заповнювати ті «законодавчі діри», які заважають ефективній роботі», - відповів пан Близнюк на запитання «України Комунальної». Господа Вілкул і Близнюк також підкреслили, що вони - представники однієї команди і будуть працювати над вирішенням проблем галузі в тандемі.

Запитання журналістів, про те, чи буде Мінрегіон в наступному році домагатися збільшення бюджетного фінансування галузі («У.К.» - на блок ЖКГ виділено не більше 6 млрд грн) також перехопив у нового керівника відомства Анатолій Близнюк: «І я буду, і Міністерство буде домагатися фінансування, обов'язково!».

На цьому, власне, спілкування з пресою було завершено, оскільки Олександр Вілкул поспішав в Дніпропетровськ на представлення свого наступника в області - нового губернатора Дмитра Колєснікова.

Нагадаємо, 42-річний Геннадій Темник, уродженець Кіровоградської області, за освітою інженер-метеоролог. Диплом про вищу освіту він отримав в 1992 році в Воронезькому вищому військовому авіаційному училищі. Має диплом Нацакадемії держуправління при Президентові України. За словами пана Вілкула, з 90-х по 2000-ті роки займався бізнесом. З квітня 2006 року протягом 4 років обіймав посаду заступника голови Кривого Рогу. З 2010 року і до 24 грудня 2012 працював заступником голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула. В ОДА Геннадій Темник очолював Постійну комісію з питань ЖКГ та комунальної власності. Обраний народним депутатом Анатолій Близнюк (фракція «Партія регіонів») очолював Мінрегіон з липня 2011 року, а до цього - Донецьку ОДА.

Марія Цатурян

 
Коментарі (0)