ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2024-2025Українців не залишать без газу за будь-якого сценарію

Українців не залишать без газу за будь-якого сценарію

Уряд готується до розвитку різних сценаріїв у опалювальний сезон, адже наразі для України енергетичні питання мають політичний, а не економічний характер. Однак, у будь-якому разі, на першому місці стоятиме забезпечення газом населення та соціальної сфери

Через сприятливу погоду станом на першу декаду жовтня споживання газу в Україні йде за встановленими лімітами. Однак, у разі інших сценаріїв, в першу чергу, буде забезпечуватися «блакитним» паливом населення і соціальна сфера. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман вчора по завершенню Урядового антикризового енергетичного штабу.

«Що стосується газу, то за 1 декаду жовтня, як нам звітує НАК «Нафтогаз», споживання йде в межах визначеного ліміту, але зрозуміло, що цьому сприяють погодні умови. Сьогодні я поставив перед  ними завдання, що газом, в першу чергу, мають бути забезпечені населення і соціальна сфера», - підкреслив він.

Віце-прем’єр-міністр зосередив увагу також на тому, що встановлені ліміти споживання газу обов’язково мають дотримуватися всіма регіонами, оскільки від цього залежить стабільність проходження опалювального періоду.

При цьому, посилаючись на дані Мінпаливенерго, Володимир Гройсман зауважив, що відомство продовжує виконувати контракти з постачання вугілля. Однак, щоб мати чітке бачення ситуації  в енергетичні сфері, Віце-прем’єр-міністр поставив завдання перед Мінпаливенерго підготувати календарний графік постачання вугілля, вироблення електроенергії до кінця 2014 року і недопущення будь-яких зривів.

Читайте також: Успішність опалювального сезону поставили під сумнів

Володимир Гройсман також поінформував, що  Україна спільно з американськими і канадськими партнерами доопрацьовує план, який передбачає реагування на різні сценарії проходження опалювального періоду в країні, в тому числі і той, при якому Україна і далі не отримуватиме жодної краплини імпортованого газу чи матиме інші недопостачання, які можуть виникнути в енергетичній сфері», - зазначив урядовець.

Він наголосив, що технічно до опалювального періоду Україна була готова, як планувалося, на 1 жовтня 2014 року. Мінрегіон здійснив перевірку 17 регіонів на їх готовність до зими і підтвердив стовідсоткову технічну готовність до проходження опалювального періоду.   

«Якщо будуть несприятливі погодні умови, то буде розпочато опалювальний період в тих регіонах, де такі погодні умови будуть вимагати включення опалення», - резюмував Володимир Гройсман.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні мають віру, що ряд заходів, котрі були вжиті урядом для економії газу, дасть можливість підтримати температурний режим у квартирах на звичному рівні - не нижче 18 градусів тепла.

 
Коментарі (0)