ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнські будівельні норми «підганяють» під європейські

Українські будівельні норми «підганяють» під європейські

Вітчизняні будівельні норми поступово "підгонять" під європейські стандарти шляхом переформатування їх в ДСТУ. Експерти галузі зазначають: такі зміни матимуть позитивні наслідки у сфері будівництва.

В Україні кількість обов’язкових для виконання будівельних норм значно зменшилась. У той же час, число стандартів виросло. Зокрема, українська нормативна база тепер проходить процес адаптації до євростандартів. Це дасть змогу значно спростити роботу забудовників. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «ХК «Київміськбуд».

Згідно з повідомленням, станом на вересень поточного року були переведені в ДСТУ 47 збірників ДБН на будівельні роботи, 20 збірників ДБН на ремонтно-будівельні роботи, норми на використання машин та механізмів.

За словами головного інженера ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олега Регіди, такі нововведення скоротили терміни проходження документів та оплати за виконані будівельно-монтажні роботи та досягнення кінцевої мети – введення в експлуатацію об'єктів, які відповідають усім європейським стандартам.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку року, скориставшись державною житловою допомогою, 1016 українських родин заїхали до нових осель. В Україні введено в експлуатацію вже 40 житлових будинків, які беруть участь у держпрограмах.

 
Коментарі (0)