ГоловнаГоловнеУтилізація ТПВУкраїнські відходи відправлять за кордон

Українські відходи відправлять за кордон

До кінця нинішнього року небезпечні відходи будуть вивезені з території України.

Триває реалізація програм вивезення з України небезпечних відходів. До кінця нинішнього року небезпечні відходи будуть вивезені з території держави.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю перед прямою телефонною лінією уряду заступник міністра екології та природних ресурсів України - керівник апарату Дмитро Мормуль.

«Триває реалізація програм вивезення з України небезпечних відходів. Уже виконані обсяги робіт з вивезення пестицидів на суму 180 млн грн. Перший етап - вивезення пестицидів з територій чотирьох областей за програмою Євро-2012 на загальну суму 50 млн грн був успішно виконаний. На другому етапі згідно з даними інвентаризації небезпечних продуктів поступово очищуються від них інші області. Гадаю, до кінця року завершимо вивезення пестицидів з території України», - зазначив Дмитро Мормуль.

Він додав, що тут є певні проблемні питання: в областях виявляються нові обсяги пестицидів, які не були враховані під час їх інвентаризації. У цьому зв'язку наприкінці 2012-початку 2013 року планується проведення тендеру на вивезення з Україні цих залишків пестицидів, що дасть змогу повністю очистити нашу країну від цих небезпечних відходів.

«Для здійснення у 2012 році невідкладних природоохоронних заходів із видалення, перевезення та утилізації небезпечних відходів гексахлорбензолу з Калуша Івано-Франківській ОДА виділено з держбюджету 120 млн грн. Був проведений тендер на визначення виконавця робіт. Реалізація зазначеного заходу дозволить вивезти до кінця 2012 року з території України близько 3400 тонн відходів гексахлорбензолу», - підкреслив заступник міністра. За його словами, в листопаді-грудні нинішнього року ця робота буде завершена, що дасть змогу значно поліпшити екологічний стан в регіоні. Наступниим етапом стане ліквідація самого полігону гексахлорбензолу.

Пан Мормуль також поінформував, що за окремою програмою тривають невідкладні природоохоронні заходи з утилізації небезпечних відходів мононітрохлорбензолу, що зберігаються на Державному підприємстві «Горлівський хімічний завод». До кінця року цю роботу планується завершити.

Укрінформ

 
Коментарі (0)