ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнська промисловість шукатиме газові альтернативи

Українська промисловість шукатиме газові альтернативи

Федерація роботодавців України візьме участь у переговорному процесі із забезпечення альтернативних поставок газу для української промисловості.

Таке рішення ухвалила президія ради ФРУ сьогодні за підсумками засідання, ініційованої керівництвом НАК «Нафтогаз України», - інформує «Україну Комунальну» прес-служба ФРУ.

Як зазначив правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін, лібералізація ринку газу дозволяє зайти на ринок України різним газовим трейдерам. «Діючий контракт дуже жорсткий, ціни по ньому вище навіть, ніж європейські. Це ставить українську промисловість у нерівне становище з європейськими виробниками. Тому потрібно створити конкурентне середовище. Ми чудово розуміємо, що якщо буде конкуренція, то Україна отримає ринкову ціну газу і не буде диктату», - підкреслив Євген Бакулін.

ФРУ залучить до переговорного процесу з організації альтернативних поставок природного газу в Україну максимальну кількість потенційних кваліфікованих постачальників природного газу для потреб промисловості для стимулювання лібералізації ринку і отримання конкурентної ціни природного газу для український промисловості.

Також ФРУ запропонує уряду і парламенту України вжити заходів для прискорення впровадження енергозберігаючих технологій, а також стимулювання впровадження альтернативних джерел отримання енергії. ФРУ планує проводити постійний моніторинг та інформування своїх членів про ціни на газовому ринку України і їх вплив на галузі української економіки.

 
Коментарі (0)