ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаУкраїнське вугілля: великі перемоги чи поразки?!

Українське вугілля: великі перемоги чи поразки?!

З початку року підприємствами вугільної промисловості, що перебувають на балансі Міненерго, було відвантажено вугілля на загальну суму понад 6 млрд грн.

Про це в коментарі повідомив директор Департаменту економіки і фінансів Міністерства енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко.

«Вугледобувні підприємства, що перебувають в управлінні Міненерговугілля та до яких Міністерство здійснює управління корпоративними правами, за шість місяців 2012 року відвантажили 8,2 млн тонн вугільної продукції на 6, 073 млрд грн, що на 281,4 млн грн менше, ніж за відповідний період 2011 року. За поставлену вугільну продукцію отримано 5, 330 млрд грн, що становить 87,8%», – повідомив Андрій Бондаренко.

Читайте також: Українському вугіллю створили газозамінні умови

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», на вугільну галузь передбачено направити 10 млрд грн, у тому числі за бюджетними програмами: «Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості» – 1,149 млрд грн, «Гірничорятувальні заходи на вугледобувних підприємствах» – 417,6 млн грн, «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції» – 7, 801 млрд грн, «Заходи з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах, а саме оснащення новітніми приладами контролю за параметрами шахтної атмосфери та засобами контролю параметрів дегазації» – 65 млн грн, «Державна підтримка будівництва вугле- та торфодобувних підприємств, здешевлення кредитів для технічного переоснащення зазначених підприємств, у тому числі технічне переоснащення підприємств ДК «Укрторф» – 575,3 млн грн.

Читайте також: Українське вугілля отримає шанс

«Загалом обсяг видатків на вугільну галузь у 2012 році нижче на 486,2 млн грн, ніж було отримано у 2011 році. На засіданні Верховної Ради України 4 липня 2012 року було прийнято рішення щодо збільшення видатків на капітальне будівництво та технічне переоснащення вугледобувних підприємств на 1 млрд грн. Наразі зазначений законопроект переданий на підпис Президенту України. Розподіл додаткових коштів буде відбуватися відповідно до діючого законодавства за конкурсом бізнес-планів», – зазначив Андрій Бондаренко.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)