ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГУкраїнське ЖКГ переймає досвід світу

Українське ЖКГ переймає досвід світу

У Мінрегіоні вивчають закордонний досвід та впроваджують нові технології у галузі. На шляху до успішних результатів у відомстві розробляють систему ліквідації законодавчих прогалин та удосконалюють технологічну сторону.

У Міністерстві регіонального розвитку будівництва та ЖКГ працюють над усуненням ряду проблемних питань, які гальмують реалізацію демонстраційних проектів. За словами заступника Міністра Андрія Білоусова, насамперед це стосується технологічних питань та принципів проектування, перегляду українського законодавства, зокрема приведення ДБН у відповідність передовим нормам та технологіям. 

Як відомо, на сьогодні вже є конкретні результати  реалізації програми «ДемоУкраїна» щодо фінансування демонстраційних проектів в сфері теплопостачання. Міста Житомир та Вінниця отримали місцеві гарантії від Мінфіну, підписано договори про надання кредиту, гранту та муніципальної гарантії цим містам.
 
Нагадаємо, в рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та Шведським агентством з міжнародного розвитку (SIDA) Мінрегіон готує впровадження Програми «DemoUkrainаDH» для виконання демонстраційних проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання в 10 українських містах. 
 
 
До участі у програмі рекомендовано теплопостачальні комунальні підприємства наступних міст: Донецьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Житомир, Кам’янець-Подільський, Київ, Олександрія, Кривий Ріг, Полтава, Сєвєродонецьк.
 
Обрані міста зможуть отримати фінансування у вигляді гранту в розмірі до 50% від загальної суми міжнародного фінансування, але не більше ніж 300 тис. євро; та позику в розмірі 400 тис. євро, за умови обов'язкового спільного фінансування з боку міста у розмірі не менш ніж 15% проектних витрат. Технічна допомога надається Шведським агентством з міжнародного розвитку під керуванням NEFCO.
 
Програма створена з метою фінансування екологічно сталих та енергоефективних демонстраційних проектів в секторі централізованого теплопостачання України.
 
Коментарі (0)