ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїну визнали готовою до скасування віз

Україну визнали готовою до скасування віз

Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України. На початку наступного року до Ради ЄС буде подано законодавчу пропозицію про внесення змін у регуляцію, якою встановлено перелік країн, громадянам яких не потрібні візи для в’їзду до країн ЄС.

Європейська комісія сьогодні на засіданні колегії остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації, передає «Українська правда».

«Беручи до уваги підсумки моніторингу та звітування, що проводилося після початку безвізового діалогу в жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконала всі критерії, встановлені по чотирьох блоках другої фази Плану дії візової лібералізації», - йдеться у висновках «безвізового звіту» Європейської комісії.

У документі наголошується, що надання Україні безвізового режиму стало можливим через особливі політичні відносини Києва та Брюсселя.

«Беручи до уваги відносини України та ЄС, Єврокомісія на початку 2016 року подасть (до Ради ЄС – ред.) законодавчу пропозицію про зміну регуляції 539/2001», - підсумували у Єврокомісії.

Примітно, у згаданій регуляції ЄС встановлюється перелік країн, громадяни яких не потребують візи для в’їзду до всіх країн Європейського союзу, окрім Великої Британії та Ірландії.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» вирішила розширити залізничне сполучення із країнами Європейського Союзу. Так, було призначено два щоденні потяги з України до Румунії.

 
Коментарі (0)