ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» заощадив на газі мільйони гривень

«Укртрансгаз» заощадив на газі мільйони гривень

В «Укртрансгазі» кажуть, що зекономили десятки мільйонів гривень на газі. Такого заощадження вдалося досягти завдяки використанню електроприводних газоперекачувальних агрегатів.
У квітні оператор вітчизняної ГТС заощадив 61,9 млн грн завдяки використанню електроприводних газоперекачувальних агрегатів. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз».
 
Як зазначається у повідомленні, за цей період агрегати з електроприводом працювали на компресорних станціях Бар та Богородчани.
 
Для прикладу, у березні економічний ефект від використання агрегатів з електроприводом становив 36,4 млн грн.
 
«Таким чином, протягом березня-квітня, за рахунок використання електроприводних газоперекачувальних агрегатів (ЕГПА), було заощаджено 16,6 млн куб. м. природного газу, вартість якого становить близько 150,8 млн грн», – йдеться в повідомленні.
 
В результаті, за два місяці на роботу ЕГПА було витрачено 52,4 млн грн, таким чином економічний ефект від їх використання становив 98,4 млн грн.
 
В «Укртрансгазі» пояснили, що економічний ефект від використання ЕГПА досягається за рахунок використання у виробничому процесі транспортування газу більш дешевої електроенергії вітчизняного виробництва замість дорогого блакитного палива, що імпортується.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна купуватиме у країн Європейського союзу мінімум 50% необхідного газу. Голова уряду відзначив, що «Україна диверсифікувала джерела постачання палива».
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Травня 2015 p. 22:23
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань ,вирішив заплатити записану ним суму. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Подібні спроби з боку державних установ не поодинокі, і вони зустрічаються у багатьох сферах, а не тільки у комунальній.