ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» заощаджує на освітленні

«Укрзалізниця» заощаджує на освітленні

Завдяки модернізації зовнішнього освітлення станцій «Укрзалізниця» заощадила понад 2 млн грн

В рамках Програми енергозбереження на залізничному транспорті за 10 місяців цього року зекономлено 3,5 млн грн,  з яких 2,1 млн грн заощаджено завдяки здійсненню комплексу заходів з модернізації зовнішнього освітлення залізничних станцій.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Серед комплексу заходів із модернізації зовнішнього освітлення найефективнішим з точки зору економії електроенергії фахівці називають нові світильники.

Зараз на магістралях поступово переходять на енергозберігаючі світильники з металогалогенними або натрієвими лампами, які замінюють кварцові галогенні і «класичні» лампи розжарювання. Нещодавно на нові замінили 128 світильників на станції Вінниця, ще тривають роботи із оновлення 79 світильників на станції Фастів.

Серед інших заходів з енергозбереження також  впровадження автоматизованого управління зовнішнім освітленням. Так, в залежності від часу доби або проходу поїзда, по станції здійснюється включення і відключення зовнішнього освітлення. У цьому році завдяки автоматизованому управлінню зовнішнім освітленням  зекономлено 403 тис. грн.

«Окупність комплексної реконструкції обладнання зовнішнього освітлення станцій в середньому складає 3,5 - 4,5 року. На сьогодні саме така модернізація – є одним із  найбільш значних резервів економії. Лише завдяки заміні старих світильників на сучасні, більш ефективні, у галузі можна зберегти від 2,5 до 5 млн грн щорічно, в залежності від обсягів фінансування на заходи з енергозбереження», - зазначив начальник Головного управління електрифікації та електропостачання «Укрзалізниці» Віталій Максимчук.

 
Коментарі (0)