ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУряд продовжить політику щодо зміцнення позицій місцевого самоврядування і децентралізації влади

Уряд продовжить політику щодо зміцнення позицій місцевого самоврядування і децентралізації влади

В Уряді мають намір продовжити політику щодо зміцнення позицій місцевого самоврядування і децентралізації влади

В Уряді мають намір продовжити політику щодо зміцнення позицій місцевого самоврядування і децентралізації влади. 

Про це Володимир Гройсман заявив, відкриваючи засідання Уряду у середу, 7 грудня.

«Хочу підкреслити і запевнити усі органи місцевого самоврядування у тому, що політика щодо зміцнення позицій місцевого самоврядування і децентралізації влади Урядом і мною особисто як Прем'єр-міністром буде впроваджуватися і далі», - заявив Голова Уряду.

Гройсман також додав, що   на учорашньому засіданні Верховної Ради не було ухвалено низку децентралізаційних законопроектів.

 «Мені прикро, що учора з вини деяких політичних сил не були проголосовані низка важливих законів щодо місцевого самоврядування», наголосив Прем’єр.

За його словами, тим самим ці політичні сили продемонстрували свою авторитарність та прагнення знищити місцеве самоврядування в Україні. Разом з тим у Парламенті є більшість депутатів, які сповідують принципи підтримки місцевого самоврядування.

Варто також додати, що реформа місцевого самоврядування є однією з ключових у країні. Він нагадав, що прийшов працювати до Уряду у 2014 році, щоб провести реформу децентралізації влади. На сьогодні ця реформа довела свою результативність.

«Повноваження на місця повертаються, і багато їх повернуто, фінанси на місця повернуто. Зараз треба більше відповідальності на місцях, щоби підзвітність і підконтрольність місцевої влади була безпосередньо перед громадянами, які живуть на території, і відповідно перед державою», - зауважив він.

«Треба йти далі. Важливо, щоб ми не зупинялися», - додав Володимир Гройсман.

Як повідомлялося раніше, Гройсман також заявив про те, що в результаті децентралізації бюджети місцевих громад збільшуються в 3-7 разів.

«Сьогодні об'єднуються нові територіальні громади, їх бюджети збільшуються в 3, 4, 5, 7 разів. Сьогодні ми більше ресурсів передаємо на місця, тому важливо сказати, що ми на тому шляху, який буде успішним для кожної територіальної громади, а саме - щоб люди це відчували, що ситуація змінюється», - сказав прем’єр.

 

 
Коментарі (0)