ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд спростив здачу будівельних об'єктів в експлуатацію

Уряд спростив здачу будівельних об'єктів в експлуатацію

Тепер замовник будівництва не повинен повідомляти до інспекції держархбудконтролю серію та номер кваліфікаційного сертифіката виконавця робіт (виконроба), що було обов’язковим раніше.

У середу, 15 серпня, Уряд схвалив розроблену Мінрегіоном Постанову «Про внесення зміни у додаток 1 до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів». Зміна спростила обов’язковий перелік документів при здачі об’єкта.

Про це «У.К.» повідомили в пресс-службі Мінрегіону.

Тепер замовник будівництва не повинен повідомляти до інспекції держархбудконтролю серію та номер кваліфікаційного сертифіката виконавця робіт (виконроба), що було обов’язковим раніше.

«Мінрегіон наполегливо реалізує ідеологію дерегуляції у будівництві. Спрощення дозвільних процедур, зниження бюрократичного тиску – принципове питання для розвитку галузі. Разом із тим поступово підвищується відповідальність за якість виконаної роботи усіх учасників будівництва. Правильність обраного Урядом шляху підтверджує зростання будівництва та будіндустрії, зафіксоване у першому півріччі», – прокоментував зміни очільник Мінрегіону Анатолій  Близнюк.

За його словами, розглядаючи будівництво, як головний чинник економічного зростання країни, Уряд завжди йде назустріч галузі у розвиткові її нормативно-правової бази.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики в першому півріччі обсяг житла, введеного в експлуатацію, досягнув 4,2 млн кв. м. Це на 55,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас за даними Державної архітектурно-будівельної інспекції України, сьогодні спостерігається зростання будівельної активності більш ніж у півтора рази. За червень поточного року зареєстровані понад 8,5 тис. дозвільних документів на початок будівельних робіт, у липні – вже 9,2 тис. У ті ж місяці минулого року реєструвалося майже удвічі менше (4,5 і 5,7 тис. відповідно). Всього ж у 2011 році офіційно розпочали будівництво майже 48 тис. об'єктів різних категорій складності, а прийняли в експлуатацію більше 52 тис. А тільки за сім місяців поточного року в експлуатацію вже прийняли майже 51 тис. будівель. Ще стільки ж об’єктів розпочали будувати, причому 99% з них - за декларативним принципом.

 
Коментарі (0)