ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд визначився із комунальними тарифами

Уряд визначився із комунальними тарифами

В уряді більше не розраховують на кошти Міжнародного Валютного Фонду. Відтак, питання щодо підвищення тарифів вирішено.

Підвищення тарифів на комунальні послуги для населення не буде, оскільки Україна не розраховує більше на подальшу співпрацю з МВФ.  Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко під час брифінгу в будинку уряду.

«Уряд України не розраховує на кошти Міжнародного валютного фонду. Останні вимоги МФВ, які були недавно висловлені, передбачають  підвищення тарифів на комунальні послуги на 40%. Тому підвищення тарифів не буде», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

При цьому чиновник запевнив, що відновлення торгово-економічних відносин з Росією та іншими країнами СНД позитивно вплине на економіку України. У результаті, як зазначив Юрій Бойко,  щоб розрахуватися з МВФ, державі потрібно буде залучити значно менші кошти.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Юрій Бойко заявляв, що уряд шукає оптимальну модель вирішення питання дефіциту НАК «Нафтогаз України» задля відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Щодо вимог МВФ підняти тарифи на газ для населення, то у нас відбудовується модель, яка дозволить нам, не зачіпаючи соціально незахищені верстви населення, показати, що ми зменшимо дефіцит «Нафтогазу», - сказав Юрій Бойко.

Нагадаємо, попередня програма stand-by завершила свою дію ще в минулому році. З тих пір, Україна розраховувала на відкриття нової кредитної лінії МВФ в обсязі близько 15 млрд дол.  Ці кошти в першу чергу були необхідні для проведення виплат за попередніми кредитами МВФ.

 
Коментарі (1)
Sergiy
22 Листопада 2013 p. 13:08
Якщо нарахування за спожиті газ та воду за показниками приладів обліку зменшується в 2-3 рази,то чому збільшити тарифи на 0,4 не можна??????