ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаУряд змінює порядок використання коштів програми енергоефективності

Уряд змінює порядок використання коштів програми енергоефективності

Врегульовано використання коштів для виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності.

Уряд вніс зміни до порядків використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки та для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження. Відповідну постанову прийнято вчора на засіданні Кабінету Міністрів, - інформує «У.К.» прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Основною метою документа є визначення механізмів та напрямів використання коштів, передбачених у державному бюджеті на 2012 рік на виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності із змінами, внесеними до програми постановою Кабінету Міністрів від 12.09.2012 №921.

Прийняття документа зумовлено необхідністю доповнення Порядку використання коштів новими заходами. Зокрема, це стимулювання населення  впроваджувати енергоефективне обладнання, технології, матеріали і надання відповідної компенсації процентів за користування кредитами, отриманими позичальниками у фінансових установах. Передбачається також оснащення суб’єктів господарювання у сфері виробництва теплової енергії комунальної форми власності приладами обліку фактичного відпуску теплової енергії, а також житлових будинків будинковими приладами обліку теплової енергії. Заплановано здійснити санації будівель установ, які повністю утримуються за рахунок коштів державного бюджету (в тому числі розроблення проектно-кошторисної документації), а також  стимулюватимуться промислові підприємства, які  модернізуватимуть котельні, впроваджуватимуть енергоефективне обладнання, технології, матеріали шляхом компенсації частини вартості проектів.

Також доповнюється Порядок використання коштів Європейського Союзу такими новими заходами, як розроблення типових проектів з модернізації та заміни котлів з переведенням їх на альтернативні види палива;  розроблення типових проектів із впровадження когенераційних технологій з використанням альтернативних видів палива у сфері комунальної теплоенергетики; розроблення типових проектів із впровадження технологій електричного теплоакумуляційного обігріву та гарячого водопостачання на об’єктах комунальної форми власності і соціальної сфери; розроблення типових проектів встановлення теплових насосів; розроблення техніко-економічного обґрунтування та проекту будівництва типової сучасної міні-ТЕЦ, що працює на біомасі, та інших альтернативних видах палива тощо.

 
Коментарі (0)