ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В центрі Києва оновили тепломережі

В центрі Києва оновили тепломережі

Кияни отримають тепло по нових трубопроводах. На заміну тепломереж у центрі столиці «Київенерго» спрямувала понад 24 млн грн.

ПАТ «Київенерго» завершує планову заміну магістральних і розподільчих мереж у центрі столиці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

Фахівці Компанії здійснюють перекладку найбільш зношених і проблемних ділянок трубопроводів, які були прокладені на початку 50-х і 60-х років. Проводиться, зокрема, реконструкція близько 600 м магістральних мереж діаметром 325 мм на вулицях Толстого і Вєтрова, а також близько 700 м магістральних трубопроводів діаметром 600 мм на вул. Уманській.

«На ділянках по вул. Толстого і Вєтрова за останній рік відбулося 8 пошкоджень, по вул. Уманській - 13 лише за останні півроку. Тому Компанія винайшла додаткові кошти на реконструкцію цих ділянок і включила їх у план робіт на поточний рік», – повідомив директор структурного відокремленого підрозділу «Київські теплові мережі» ПАТ  «Київенерго» Євген Глушак.

Завершити роботи на вул. Толстого та Уманської планується до 1 жовтня та 15 жовтня поточного року.

Раніше компанія «Київенерго» завершила капітальний ремонт близько 200 м розподільчих мереж діаметром 57 і 76 мм на вул. Єреванській. Ця ділянка вимагала заміни у зв'язку зі зношеністю та великою кількістю пошкоджень. Тільки за останній рік відбулося 5 пошкоджень.

«Центр столиці перебуває під пильною увагою енергетиків, адже мережі тут – одні з найстарших у столиці. У поточному році ми замінили 1,4 км найбільш проблемних ділянок тепломереж в центрі на сучасні енергозберігаючі попередньо ізольовані трубопроводи, що, безумовно, вплине на стабільність опалювального сезону в даному районі» , - зазначив Євген Глушак.

Нагадаємо, «Київенерго» продовжує здійснювати планову реконструкцію найбільш зношених тепломереж столиці. Так, у поточному році в міжопалювальний період фахівці Компанії мають намір реконструювати понад 30 км (у двотрубному вимірі) як магістральних, так і розподільчих трубопроводів. На сьогодні рівень зношеності столичних тепломереж становить близько 60%.

 
Коментарі (0)