ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Київраді відхилили петицію про перейменування проспекту Шухевича

В Київраді відхилили петицію про перейменування проспекту Шухевича

Комісія з питань культури Київради одностайно відхилила петицію.

Комісія Київради відхилила петицію про перейменування проспекту Шухевича.

Про це у Facebook повідомив депутат Київради від ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, передає "Українська правда Київ".

"Шухевичу в Києві бути! Комісія з питань культури Київради одностайно відхилила петицію про скасування перейменування проспекту Шухевича в Києві", - написав він.

Депутат також запропонував звернутися до СБУ щодо перевірки "антидержавної діяльності ініціаторів петиції та нахабного фальшування її результатів" та притягнути їх до відповідальності "за пособництво російським окупантам".

"Третє, пропонує звернутися до родини Ватутіна про передачу його рештків, що поховані в Маріїнському парку, або перепоховання їх на одному з цвинтарів України. Пересилку "Новою поштою" готовий оплатити", - підсумував Сиротюк.

Нагадаємо,  1 червня Київрада перейменувала проспект Ватутіна на проспект Шухевича.

Однак 12 червня Окружний адмінсуд Києва призупинив процес перейменування проспекту.

30 червня секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що рішення міськради про перейменування проспекту Ватутіна у проспект Романа Шухевича набуло чинності.

Згодом про це заявив і міністр культури Євген Нищук.

Представник організацій "Антифашистська правозахисна ліга" і "Єврейська правозахисна група" у суді Олена Бережна, заявила, що інформація про перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича не відповідає дійсності.

Після цього на сайті Київради зареєстрували петицію проти перейменування проспекту Генерала Ватутіна на Шухевича. Вона набрала необхідну кількість голосів для розгляду. 

6 липня Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд позову про оскарження перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича на 31 серпня.

25 липня Київрада прийнята до розгляду електронну петицію "Українці проти перейменування проспекту Ватутіна в Києві", яка набрала необхідні 10 тисяч голосів. 

 

 
Коментарі (0)