ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ Міненерго обіцяють встановити чіткі графіки відключення світла

В Міненерго обіцяють встановити чіткі графіки відключення світла

У Міненерго переконують, що протягом поточного тижня відпрацюють та оприлюднять графіки віялових відключень електроенергії. Заступник очільника відомства обіцяє, що зможе чітко доповісти, в який час будуть відключення у кожній області.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості разом з обленерго працюють над графіками віялових відключень електроенергії. Вже цього тижня Міністерство обіцяє оприлюднити їх. Про це вчора на брифінгу заявив заступник голови Міненерго Олександр Светелік, передає ЛІГАБізнесІнформ.

«Ми відпрацюємо все, і на цьому тижні ви вже чітко дізнаєтеся про наші графіки віялових відключень. Я готовий з вами зустрітися і доповісти, в який час будуть відключення по кожній області», - зазначив він.
 
За словами пана Светеліка, зараз щодо цього питання ведеться робота з обласними державними адміністраціями. «Ми працюємо з адміністраціями. Багато адміністрацій до цього вже готові. Зараз до роботи обленерго ми підключаємо Держенергонагляд і погоджуємо режими споживання», - зазначив він.
 
Заступник Міністра нагадав, що рішення про застосування у всіх електроенергетичних системах України графіків аварійних відключень прийнято у зв'язку з дефіцитним балансом електричної потужності.
 
За його словами, уряд поставив завдання упорядкувати відключення, щоб всі громадяни всіх регіонів України були в рівних умовах. Також поставлено завдання зменшити освітлення реклами, вулиць, державних установ.
 
 
Нагадаємо, влада у регіонах просить Київ запровадити віялові відключення електроенергії замість аварійних. Кажуть – в такому випадку можна буде попереджати населення про відсутність світла, а не влаштовувати «сюрпризи».
 
В свою чергу, раніше очільник Мінрегіону Геннадій Зубко вимагав припинити практику віялових відключень електроенергії підприємствам без чітких графіків і попереджень споживачів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Комітети Верховної Ради розглядають Проект Постанови, який дозволить врегулювати відключення світла в Україні. Документом передбачено заборонити відключати електрику більше, ніж на 2 години.
 
Коментарі (0)