ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Міненерго Польщі підтвердили імпорт вугілля з окупованого Донбасу

В Міненерго Польщі підтвердили імпорт вугілля з окупованого Донбасу

В польському Міністерстві енергетики повідомили, що до країни було ввезено 11 тисяч тонн вугілля, або ж стільки, скільки за добу споживає один енергоблок.

В польському Міністерстві енергетики повідомили, що  до країни було ввезено 11 тисяч тонн вугілля, або ж стільки, скільки за добу споживає один енергоблок.

Міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський підтвердив ввезення до його країни антрациту з окупованих частин Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні УНІАН з посиланням на "Європейську правду".

"Було ввезено 11 тисяч тонн вугілля, або ж стільки, скільки за добу споживає один енергетичний блок" - сказав Тхужевський. 

Повідомлення також прокоментував міністр енергетики України Ігор Насалик, що перебуває з візитом в Польщі.

 "Ми купуємо антрацит у США і африканських країн, а Польща – з наших окупованих територій" - сказав він і додав, що ситуація дуже прикра. 

Як повідомили раніше польські ЗМІ, антрацит з окупованого Донбасу завдяки російським документам напівлегально потрапляє до Польщі, а прибутки від його продажу потрапляють в тому числі до кишені ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Нагадаємо, ІВ Bloomberg повідомляло про те, що Росія допомагає бойовикам на Донбасі продавати вугілля на міжнародних ринках, уникаючи торгівельної блокади з боку українського уряду.

Зокрема, сепаратисти за серпень відправили в Росію близько 1 мільйона тонн вугілля через спільній кордон, збільшивши прибуток для підтримки 4-мільйонного населення відокремлених районів на Сході України.

 Росія повторно експортує це вугілля до третіх країн через свої морські порти

 

 
Коментарі (0)