ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Мін'юсті почали проводити розшук активів Газпрому в Україні для конфіскації

В Мін'юсті почали проводити розшук активів Газпрому в Україні для конфіскації

Міністерство юстиції активно працює над розшуком активів ПАТ «Газпром» на території України для їхньої конфіскації відповідно до рішення суду.

Про це сказав на брифінгу міністр юстиції України Павло Петренко, йдеться у повідомленні УНН.

«Ми зараз інтенсивно працюємо. Я не хочу завчасно розкривати певну інформацію, тому що це процес розшуку активів. Ми все робимо в рамках закону. І це буде, я дуже розраховую, дуже позитивний кейс з виконання даного рішення», — заявив міністр, відповідаючи на запитання журналістів про те, як відбувається пошук активів «Газпрому» для їхньої конфіскації.

Як повідомлялося раніше, у лютому 2016 року Антимонопольний комітет України прийняв рішення накласти на російський ПАТ «Газпром» штраф у 85,9 мільярда гривень, або близько 3,2 мільярда доларів США, через порушення законодавства про захист економічної конкуренції. ПАТ «Газпром» пройшов всі судові інстанції, однак суди залишили без розгляду скарги російської компанії.

Згодом АМКУ нарахував 100% пені на 85,9 млрд грн штрафу ПАТ «Газпром» у сумі 85,9 млрд грн.

У грудні 2016 року Господарський суд Києва задовольнив позов АМКУ щодо примусового стягнення штрафу і пені з ПАТ «Газпром» у сумі 172 млрд. грн.

«Газпром» оскаржив таке рішення до Київського апеляційного господарського суду, однак 22 лютого суд апеляційної інстанції відхилив скаргу російської компанії.

У березні 2017 року голова АМКУ Юрій Терентьєв повідомив, що ПАТ «Газпром» оскаржило до касаційної інстанції рішення судів про примусове стягнення з компанії штрафу, нарахованого Антимонопольним комітетом.

Нагадаємо, 16 травня, Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги ПАТ «Газпром» на рішення щодо стягнення з російської компанії в Державний бюджет України суми накладеного рішенням АМКУ штрафу та пені, нарахованої за несвоєчасну сплату накладеного штрафу, разом на суму майже 172 млрд грн або приблизно 6,9 млрд доларів.

 

 
Коментарі (0)