ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ МЗС проведуть ретельний аналіз зарубіжних активів Газпрому

В МЗС проведуть ретельний аналіз зарубіжних активів Газпрому

Українське МЗС наказало своїм дипмісіям провести з допомогою реєстрів та відкритих баз даних аналіз усіх активів "Газпрому".

Українське МЗС наказало своїм дипмісіям провести з допомогою реєстрів та відкритих баз даних аналіз усіх активів "Газпрому".

Міністерство закордонних справ України дало завдання українським дипломатичним місіям провести ґрунтовний аналіз активів російського "Газпрому".

Про це заявила заступниця голови МЗС Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу", йдеться в повідомленні "ZN.UA".

"Ми вже дали завдання нашим дипломатичним місіям провести ґрунтовний аналіз: звернутися до всіх реєстрів, звернутися до всіх відкритих баз даних для того, щоб зробити такий реєстр – де, що є у "Газпрому", – сказала вона.

 

Зеркаль зазначила, що "Нафтогаз" також працює з юридичними компаніями-агентами, які розбираються в питаннях арешту та конфіскації активів.

 

Раніше повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству юстиції скоординувати з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" заходи щодо арешту активів російського газового монополіста "Газпром" по всьому світу в разі невиконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Як повідомлялося раніше, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. "Нафтогаз" домігся компенсації у розмірі $ 4,63 млрд. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити "Нафтогазу" $ 2,56 млрд.

 

"Газпром" отримав, але повернув передоплату "Нафтогазу" за газ.Таким чином, "Газпром" відмовився з 1 березня постачати газ "Нафтогазу", що є порушенням рішення Стокгольмського арбітражу. Також російський газовий монополіст продовжує порушувати технічні умови договору про транзит газу через Україну.

 

У листопаді 2017 р. Стокгольмський арбітраж переніс граничні терміни прийняття рішень по справах між "Нафтогазом" і "Газпромом" на кінець грудня 2017 р. і кінець лютого 2018 р. з-за того, що російська компанія подала апеляцію на окреме рішення арбітражу про контракт на постачання газу.

 

"Нафтогаз" судився з "Газпромом" в Стокгольмському арбітражному суді за двома контрактами: з транзиту російського газу в ЄС по території України та купівлі-продажу Україною російського газу.

 

 
Коментарі (0)