ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ наступному році українцям слід очікувати зростання тарифів на ЖКП

В наступному році українцям слід очікувати зростання тарифів на ЖКП

Тігіпко повідомив, що якщо ціни на послуги ЖКГ для населення і будуть підвищуватися, то в наступному році і поетапно.

Уряд поки не поспішає виконувати вимогу МВФ про підвищення цін на газ для населення, хоча це є умовою надання Україні чергового траншу кредиту.

До майбутніх парламентських виборів в Україні підвищення вартості житлово-комунальних послуг для населення не буде. Якщо ціни на послуги ЖКГ для населення і будуть підвищуватися, то в наступному році і поетапно.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко 20 березня в ході обговорення дослідження Світового банку «Модернізація систем централізованого теплопостачання в Україні: облік тепла та виставляння рахунків відповідно до його фактичного споживання».

На думку експертів банку, які кілька місяців працювали над дослідженням, в Україні слід якомога швидше ввести виставлення рахунків за тепло виходячи з його фактичного розрахунку. Як заявила економіст Світового Банку Ядвіга Семіколенова, підвищення тарифів одночасно «має супроводжуватися коплексами заходів, спрямованими на встановлення індивідуальних теплопунктів з терморегуляторами. Як свідчить досвід роботи Світового банку в інших країнах, це скоротить кінцеве споживання тепла на 15-20%».

Між тим, в Україні тільки 30% житлових будинків оснащені лічильниками обліку тепла.

Тігіпко зазначив, що при нинішній якості послуг, доходах населення і невирішеності житлово-комунальних проблем у комплексі, збільшення вартості житлово-комунальних послуг буде означати, «що на наступний день після цього до нас за субсидіями прийдуть 16,5 млн квартиронаймачів. Сьогодні наше Міністерство соціальної політики виплачує субсидії майже 1,3 млн громадян».

За словами віце-прем’єра, уряд поки не буде поспішати і виконувати вимогу МВФ про підвищення цін на газ для населення (це є умовою надання Україні чергового траншу МВФ).

Тігіпко повідомив, що якщо ціни на послуги ЖКГ для населення і будуть підвищуватися, то в наступному році і поетапно.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд поставив перед українською владою завдання підвищити ціни на газ для населення на 30%, а потім піднімати їх кожні півроку на 20%.

Небажання Президента Віктора Януковича йти на непопулярні заходи напередодні парламентських виборів призвело до того, що переговори України з МВФ про виділення Києву чергового траншу кредиту зайшли в глухий кут.

Джерело – ZN.UA
 

 
Коментарі (0)