ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВ Росії придумали, як забезпечити Крим водою

В Росії придумали, як забезпечити Крим водою

У Росії придумали, як забезпечити кримчан водою. Для цього в РФ планують розробити родовища підземних вод на півночі півострова. Окрім того, існує варіант прокладанням водопроводу через Керченську протоку.

Міністерство будівництва РФ для вирішення проблеми з водопостачанням Криму, поряд з прокладанням водопроводу через Керченську протоку, розглядає варіант розробки родовищ підземних вод на півночі півострова. Про це повідомив в інтерв'ю ИТАР-ТАСС Міністр будівництва та житлово-комунального господарства Росії Михайло Мень.

«В якості можливих альтернативних варіантів водопостачання може бути будівництво водопроводу з території Кубані через Керченську протоку або розробка родовищ підземних прісних вод в Джанкойському і Нижньогірському районах», - сказав він. За словами Міністра, такий висновок був зроблений після проведення попередньої оцінки Міністерством стану водопостачання Криму.
 
Міністр нагадав, що за кількістю місцевих водних ресурсів (річкові і підземні води) Крим ставився до найменш забезпечених регіонах колишнього СРСР. «Особливістю водозабезпечення Криму є його залежність від Північно-Кримського каналу, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Канал був побудований у 60-х роках, обладнання не оновлювалося, пропускна здатність знижена майже в три рази», - вважає пан Мень.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», самопроголошений Прем’єр Криму Сергій Аксьонов звинуватив Україну у проблемах півострова з водою. Він заявив, нібито Україна перешкоджає подачі води до Північно-Кримського каналу у необхідній кількості.
 
Нагадаємо, 19 березня  в Херсонській області відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, який традиційно починає поливний сезон і подачу води.  Інформацію щодо каналу дивіться в інфографіці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)