ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінінфраструктури «не здасть» транспортні об'єкти в Криму

Мінінфраструктури «не здасть» транспортні об'єкти в Криму

Міністерство інфраструктури не збирається передавати підпорядковані йому об'єкти в Криму і продовжить забезпечувати транспортне сполучення з українським населенням півострова.

Міністерство інфраструктури не допустить «націоналізації» підпорядкованих об'єктів, які розташовані в Криму. Про це заявив Міністр інфраструктури Максим Бурбак, - повідомляє «Укрінформ».

«Стосовно заяв самопроголошеного уряду Автономної Республіки Крим про націоналізацію об'єктів, які входять у сферу управління нашого міністерства - ці спроби були ще впродовж двох останніх тижнів. Були спроби призначити керівників портів, керівників адміністрацій залізниці, керівників аеропорту. У кожному з цих випадків ми одразу ж реагували зверненнями до Генпрокуратури стосовно з'ясування законності таких дій», - сказав він.

Пан Бурбак наголосив, що зараз Мінінфраструктури продовжує забезпечувати транспортне сполучення з АРК. Водночас, він зауважив, що аеропорт «Сімферополь» залишається закритим через неможливість забезпечити безпеку пасажирів. Крім того, пасажирські перевезення залізницею здійснюються із затримками, які спричинені тим, що «невідомі озброєні особи, які себе вважають «загонами самооборони», здійснюють перевірку пасажирів на зупинках у самому Криму».

«Ми вважаємо, що Крим - це частина держави Україна, і ми будемо забезпечувати сполучення з нашим населенням, яке проживає в Автономній Республіці Крим. Пасажирське сполучення є. Можливо, є деякі затримки, але я упевнений, що кримчани зможуть добратися і до Києва, і до Одеси, і до інших міст України», - наголосив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» відновлює попередній продаж квитків на поїзди, які прямують у південному напрямку. Невдовзі також буде відкритий попередній продаж на дати, починаючи з 31 березня по 17 квітня.

Нагадаємо, на позачерговому пленарному засіданні нелегітимної Верховної Ради АРК  прийнято постанову «Про незалежність Криму», у якій йдеться про те, що всі установи, підприємства та інші організації, що засновані Україною або за її участі на території Криму, стають установами, підприємствами та іншими організаціями, заснованими Республікою Крим, а державна власність України, яка перебуває на день прийняття цієї Постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим.

 
Коментарі (0)