ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Україні продовжує діяти заборона відвідування лісів

В Україні продовжує діяти заборона відвідування лісів

Поки що в Україні діє військовий стан громадянам заборонено відвідувати ліси, а також заборонено в'їжджати до лісів на транспорті або інших видах техніки

 

Поки що в Україні діє військовий стан громадянам заборонено відвідувати ліси, а також заборонено в'їжджати до лісів на транспорті або інших видах техніки.

Як повідомили у КМДА 6 квітня, заборона на відвідування столичних лісів прописана у відповідному розпорядженні міського голови Києва Віталія Кличка. Таке рішення ухвалено, зокрема, з метою звести до мінімуму можливість підпалу рослинності та запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах.

Згідно з розпорядженням, у ліси столиці під час військового стану можна в'їжджати лише на транспорті та техніці ЗСУ, СБУ, МВС, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, прикордонників, Нацгвардії, постійних лісокористувачів, спеціальної служби транспорту, служби спецзв'язку та захисту інформації, служби зовнішньої розвідки. та управління державної охорони України.

В Україні заборонено підпалювати сухостій, суху траву, опале листя та іншу рослинність. Винним у підпалі може загрожувати штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 гривень для громадян та від 15 300 до 21 420 гривень для посадових осіб.

Штрафи за підпал рослинності в межах територій та об'єктів природних заповідників сягає від 6 120 до 12 240 гривень для громадян та від 21 420 до 30 600 гривень для посадових осіб.

 

 

 
Коментарі (0)