ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Україні запровадять електронні трудові книжки

В Україні запровадять електронні трудові книжки

В Україні з'являться електронні трудові книжки

Про це стало відомо з планів Пенсійного Фонду.

«Будь-паперовий документ можна фальсифікувати, якщо це буде електронний документ – зробити це буде неможливо. Буде спрощено спілкування людини з роботодавцем», – пояснили в ПФ.

Зокрема, така трудова книжка дозволить відстежити кар'єру практично будь-якого жителя України, дізнатися розмір заробітної плати, кількість робочих місць. Як відзначають в уряді, завдяки такому нововведенню, українцям стане простіше отримувати кредити в банку і довідки з роботи.

«Зараз у книжці можна побачити, за якою статтею був звільнений співробітник. Поки трудова залишається паперовій, ніхто не заважає після кожної роботи «втрачати» книгу і заводити нову. З електронною версією це неможливо», – відзначають експерти.

Планується, що впровадження електронних трудових книжок почнеться в другій половині 2017 року.

Нагадаємо, що в 2017 годупланируется підняти розмір пенсій до середнього показника в 2001,4 гривні.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Березня 2017 p. 22:23
Справжня причина скасування трудових книжок наступна. За розпорядженням державних органів у 2011- 2013 роках у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники, переважно пенсіонери. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. Це узаконене шахрайство дозволяє звільнити з роботи будь-якого працівника без пояснення причин. Тобто , у 2011-2013 роках багато малозабезпечених українців були взагалі позбавлені засобів існування . А тепер держава намагається усіма способами затушувати цей геноцид -- скасування ТРУДОВИХ КНИЖОК призначене саме для того, щоб знищити його письмові підтвердження. Це щось на зразок того, як колись радянська влада вихолощувала відомості про голодомор 1932-1933 років.