ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГУкраїнські міста отримали фінансові дотації

Українські міста отримали фінансові дотації

В Україні затверджено 64,6% місцевих бюджетів. Найбільшій бюджет - столичний - з видатками у 20 млрд грн, а найменший - не більше 2 млрд грн. Втім, галузь ЖКГ, як і раніше, скарбники обійшли своєю увагою.

Станом на 8 лютого 2014 року прийнято 7,8 тис. місцевих бюджетів різних рівнів, або 64,6% їх загальної кількості. Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Як зазначається, затверджені усі місцеві бюджети у Дніпропетровській, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській областях та бюджеті міста Севастополя. Прийнято бюджет міста Києва.  

     Читайте також: Уряд хвалиться бюджетними обіцянками ЖКГ

"Найбільша кількість бюджетів затверджена в Автономній Республіці Крим (99,7%), у Донецькій (90,8%), Запорізькій (90,9%), Житомирській (84,9%), Чернівецькій (80,1%), Херсонській (77,2%), Харківській (74,4%), Чернігівській (70,5%) областях", - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Із 694 місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, прийнято 658 місцевих бюджетів, або 94,8%.

Нагадаємо, У Київській міській державній адміністрації затвердили столичний бюджет та Програму економічного та соціального розвитку на 2014 рік. КМДА запропонувала Київраді прийняти бездефіцитний столичний бюджет на 2014 рік з доходами у сумі 20,1 млрд грн і видатками у сумі 19,9 млрд грн.

     Читайте також: Київ «прорекламують» за сотні мільйонів

Як зазначається, з таких на сьогодні залишаються не затвердженими 36 місцевих бюджетів: 4 обласних бюджети (Волинської, Львівської, Тернопільської та Хмельницької областей); 2 міських бюджети міст (республіканського) обласного значення: 30 районних бюджетів.

Не дивлячись на це, фінансування житлово-комунального господарства скорочено. В проекті бюджету на поточний рік не передбачені видатки на модернізацію об'єктів водо - і теплопостачання, хоча закладені кошти на координацію і управління такими проектами - 2,9 млн грн (3 млн грн у 2013 році). Відсутня стаття витрат на виплату субвенції місцевим бюджетам на погашення заборгованості різниці в тарифах на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та водовідведення для населення, яка виникла через невідповідність фактичної вартості цих послуг тарифам, які встановлювалися владою. Також було направлено 750 тис. грн на заходи з поховання жертв війни та політичних репресій (1,5 млн грн у 2013 році).

 
Коментарі (0)