ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Україну зможуть зайти нові американські енергетичні компанії

В Україну зможуть зайти нові американські енергетичні компанії

Американські енергетичні компанії, які спеціалізуються на розвідці і видобутку вуглеводнів можуть зайти в Україну після візиту міністра енергетики Сполучених Штатів

Основною метою візиту Міністра енергетики США в Україну стане забезпечення умов для  входу в Україну великих енергетичних компаній.

Американські енергетичні компанії, які спеціалізуються на розвідці і видобутку вуглеводнів можуть зайти в Україну після візиту міністра енергетики Сполучених Штатів Америки Ріка Перрі. Про це йдеться у повідомленні РБК-УКРАЇНИ.

Одна з цілей його візиту, крім обговорення поставок вугілля і можливих інвестицій в генерацію електроенергії, підготовка грунту для виходу в Україну великих гравців - американських компаній, що спеціалізуються на розвідці і видобутку вуглеводнів", - уточнив виданню співрозмовник, знайомий з ситуацією.

 При цьому назвати компанії, які потенційно можуть вийти на український ринок, джерело відмовилося. 

"Про це поки рано говорити. Це всього лише плани", - підкреслив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що в серпні-вересні 2017 року Україну відвідають міністр оборони США Джеймс Меттіс, міністр енергетики США Рік Перрі і ряд інших американських чиновників. 

"Ми очікуємо в серпні-вересні візитів і міністра оборони США, і міністра енергетики США, а також інших високопоставлених представників американської влади", - зазначав Порошенко.

 Порошенко після зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсона сподівається на розширення співпраці з США.

Як повідомлялося раніше, у червні 2017-го року в Міненерго заявили, що дві невеликі американські компанії - Frontera Resources і Longfellow Energy збираються зайнятися видобутком вуглеводнів в Одеській і Полтавській областях.

 

 
Коментарі (0)