ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Уряді очікують від децентралізації суттєвого впливу на економічне зростання

В Уряді очікують від децентралізації суттєвого впливу на економічне зростання

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очікує, що ініційована три роки тому реформа децентралізації матиме суттєвий вплив на економічне зростання України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

«Надмірна централізація влади була однією з критичних причин повільного економічного розвитку України», - зазначив Гройсман.

За його словами, будь-які спроби прискорити розвиток без активного залучення місцевого самоврядування, без створення стимулів для місцевого економічного розвитку не дали б ніколи результату.

«Тож від ініційованої мною три роки тому реформи, якою я дуже пишаюся - реформи децентралізації, я очікую тепер теж суттєвого впливу на економічне зростання України», - наголосив Гройсман.

Раніше, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявляв, що за час децентралізації місцеві бюджети зросли у 3-7 разів.

Зокрема, на Тернопільщині надходження до бюджетів об’єднаних територіальних громад сягнули тут понад 121 млн грн. 

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує найближчим часом передати частину повноважень зі встановлення тарифів на тепло та водопостачання на місця.

Тоді ж Голова НКРЕКП Дмитро Вовк повідомив, що затвердження норм споживання та якості комунальних послуг уже належать до сфери місцевої влади.

 

 
Коментарі (0)