ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Івано-Франківськ бойкотує централізоване теплопостачання

Івано-Франківськ бойкотує централізоване теплопостачання

В Івано-Франківську протягом останніх п'яти років 9,6 тис. індивідуальних споживачів відключилися від централізованого теплопостачання.

«За останні п'ять років з 52 тис. абонентів у нас відключилася 9,6 тис. абонентів. Це практично більше 25%. Якщо і далі продовжуватиметься така тенденція по відключенню, то підприємство може опинитися на межі недієздатності, тобто на межі того, що буде розбалансована система подачі тепла», - повідомив директор КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслан Гайда сьогодні на прес-конференції.

Він зазначив, що наразі в Івано-Франківську «практично призупинено» індивідуальне відключення мешканців від централізованого теплопостачання.

Згідно із законодавством, пояснив Руслан Гайда, зараз споживачі можуть відключитися тільки всім будинком, якщо всі мешканці подадуть заяви про це.

«Тобто поетапне відключення стояком або квартирою на сьогодні припинено і заборонено», - підкреслив директор.

Він також повідомив, що загальна заборгованість населення Івано-Франківська перед «Івано-Франківськтеплокомуненерго» становить 27 млн грн.

При цьому уточнив, що вона утворилася в основному до 2007 року, а сьогодні рівень оплати населення за тепло становить 91-92%.

Нагадаємо, Івано-Франківськ з 15 жовтня почав опалювальний сезон у житловому фонді.

Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)