ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВерховна Рада обрала керманича

Верховна Рада обрала керманича

Парламентарі обрали нового голову Верховної Ради. У крісло спікера сяде Володимир Гройсман - представник партії «Блок Петра Порошенко».

Верховну Раду України нового VIII скликання очолить представник партії «Блок Петра Порошенко» Володимир Гройсман, який наразі є Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Відповідне рішення сьогодні прийняли парламентарі.

За призначення пана Гройсмана спікером проголосувало 359 депутатів.

Народні обранці гадають, що таке призначення сприятиме розвитку України у європейському напрямку.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у кулуарах парламенту Володимир Гройсман заявив, що готовий посісти крісло спікера Верховної Ради.

«Завжди готовий брати на себе відповідальність», - зокрема, сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада восьмого скликання обрана в ході позачергових парламентських виборів 26 жовтня. Вперше під куполом не буде комуністів, а кількість жінок збільшиться до 49. Цікаво, що серед новообраних нардепів 410 мають вищу освіту, при цьому 144 політика закінчили два або більше вищих навчальних закладів. 54 депутати можуть похвалитися, що є кандидатами, а 27 - докторами наук. Як і раніше, найстаршим нардепом у стінах ВР залишиться Юхим Звягільський. Крім того, в новому скликанні парламенту менше кандидатів, які ніколи не працювали під куполом. Замість цього з'явилися військові і комбати, і додалася кількість журналістів.

 
Коментарі (0)