ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняВирок LNG-терміналу Каськіва не лякає

Вирок LNG-терміналу Каськіва не лякає

Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів готовий до будь-якого рішення комісії, яка розслідувала обставини підписання договору з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області

Про це Владислав Каськів заявив учора в коментарі ЛІГАБізнесІнформ.

Глава Держінвестпроекту повідомив, що вже ознайомився з проектом рішення комісії, але до його розгляду на засіданні Кабінету Міністрів не хоче його коментувати.

На уточнююче питання, чи можлива його відставка за результатами розслідування, Владислав Каськів запевнив, що готовий до будь-якого рішення. «Будь-яке рішення - воно буде на краще, чи не так?» - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, вчора також заявив, що рішення комісії по перевірці обставин підписання угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області вже є і воно «досить суворе». За словами Міністра рішення буде розглянуто на наступному засіданні уряду.

Читайте також: Куди прямує LNG-термінал?

Нагадаємо, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю по реалізації національного проекту «LNG-термінал».

Як уточнив тоді журналістам Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, у компанії Excelerate Energy LLC планувалося орендувати плавучий завод з регазифікації скрапленого газу, а компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту.

Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії.

При цьому сам підписант - Джорді Бонвехі - пізніше визнав, що дійсно не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.

Нагадаємо, раніше голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявляв про готовність піти у відставку, якщо це допоможе прибрати всі бар'єри в реалізації проекту будівництва в Україні «LNG-терміналу».

 
Коментарі (0)