ГоловнаНовини ЖКГОСББВлада Сімферополя розповіла про плюси і мінуси ОСББ

Влада Сімферополя розповіла про плюси і мінуси ОСББ

Анатолій Рогов також повідомив, що станом на 01.03.12 в Сімферополі створено 77 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, на баланс ОСББ передано 23 житлових будинки.

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Анатолія Рогова в Сімферополі з метою поліпшення утримання житлових будинків та прибудинкової території проводиться робота щодо сприяння створенню в місті об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Сімферопольської міськради.

Як зазначив начальник управління житлово-комунального господарства, за останні роки в житлово-комунальному господарстві загострилося безліч проблем, найбільш гострими з яких є фінансовий стан підприємств, кредиторська і дебіторська заборгованість за розрахунками за спожиті енергоносії, за надані житлово-комунальні послуги, заборгованість перед бюджетом по загальнодержавних зборів і платежів, а також невідповідність чинної системи тарифоутворення та законодавчої бази.

На думку Анатолія Рогова, створення об'єднань власників квартир багатоквартирних житлових будинків дозволяє не тільки значно поліпшити утримання житлового будинку та прибудинкової території, раціонально використовувати платежі мешканців на його поточне утримання, але і є одним з найбільш ефективних способів захисту прав громадян, які проживають в будинках.

«Створення ОСББ дає мешканцям ряд переваг, - підкреслив Анатолій Рогов, - це постановка на власний баланс ОСББ житлового будинку, самостійне визначення пріоритетів для обслуговування будинків, ведення господарської діяльності для забезпечення власних потреб ОСББ, отримання статусу юридичної особи, приватизація об'єднанням прилеглого до домоволодіння земельного ділянки, виконання першого безкоштовного капітального ремонту будинку, належна експлуатація та утримання будинку та прибудинкової території, обгрунтований розрахунок тарифів по оплаті комунальних послуг».

Разом з тим, начальник управління житлово-комунального господарства зазначив, що при утворенні ОСББ та його функціонуванні виникає і ряд проблемних питань: це складність і тривалість рішення закріплення меж земельної ділянки, недостатність бюджетних коштів, що виділяються на проведення першого капітального ремонту (80% будинків, де створені ОСББ, вимагають проведення капітального ремонту).

Анатолій Рогов також повідомив, що станом на 01.03.12 в Сімферополі створено 77 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, на баланс ОСББ передано 23 житлових будинки.

«Враховуючи важливість постійного контролю наявної мережі ОСББ, - сказав начальник управління житлово-комунального господарства, - а також необхідність її динамічного розвитку з урахуванням завдань реформування житлово-комунального господарства та надання практичної допомоги правлінням об'єднань житлового фонду, оформлення земельних ділянок, а також проведення першого капітального ремонту будинків ОСББ в кримській столиці створена Керуюча компанія ОСББ Залізничного району.

В даний час розглядається питання створення Керуючих компаній в Київському та Центральному районах міста».

За даними Анатолія Рогова при комунальному підприємстві «Приватизаційне бюро» створений координаційний центр допомоги ОСББ, де проводяться консультації щодо створення та функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)