ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада сподівається на зниження вартості російського газу

Влада сподівається на зниження вартості російського газу

Міненерго анонсує зниження цін на російський природний газ. На думку чиновників, не це може вплинути вартість палива на європейському ринку.

Українські чиновник сподіваються, що ціна на російський природний газ буде нижчою 220 дол за 1 тис. кубометрів. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передають «Українські новини».

Так, за словами очільника Міненерго, таку ціну слід чекати у 3 кварталі цього року.

«Я думаю - нижче 220 доларів. Це наші очікування», - сказав він.

Як повідомив пан Демчишин, наразі ціна на «блакитне» паливо на європейському ринку становить 240 дол за тис. кубометрів і подальше її зниження також може вплинути на формування ціни на російський газ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія знизила ціни на природний газ для промислових споживачів та бюджетних організацій на травень. Таке рішення були прийнято на засіданні НКРЕКП. Відтак, промспоживачі та бюджеті організації сплачуватимуть 6 810 грн за 1 тис. кубічних метрів у період з 1 по 31 травня (без урахування ПДВ, збору до затвердженого тарифу на газ у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування, розподілу і постачання газу за регульованим тарифом).

 
Коментарі (0)