ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВінниччина розрахувалася за тепло на 51,7%

Вінниччина розрахувалася за тепло на 51,7%

Цей показник вдвічі вищий, ніж середній в державі. За лютий 2012 року населення Вінницької області розрахувалося за тепло на 98%

За спожиту теплову енергію в нинішньому опалювальному сезоні Вінниччина розрахувалося на 51,7 %. Цей показник вдвічі вищий, ніж середній в державі. За лютий 2012 року населення Вінницької області розрахувалося за тепло на 98%.

Про це під час Всеукраїнської селекторної наради повідомив заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод.

«Проблеми з розрахунками мають підприємства, установи та організації, що фінансуються з державного (8,3 млн грн) та місцевих бюджетів (7,3 млн грн), – зазначив він. – Різниця у тарифах, яку має відшкодовувати держава, становить 40,7 млн грн. За спожиту електроенергію підприємства і організації житлово-комунального господарства області розрахувались на 96,6%. Обласне керівництво контролюватиме ситуацію і буде втілювати державну політику в цьому плані для того, щоб вчасно розрахуватись із боргами».

Голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига зазначив: «Питання газу – питання політичне. Це питання проплати російським партнерам за використаний газ. Щоб була економія – потрібно переходити на альтернативні джерела енергії. Соціальна сфера – дитячі садочки, лікарні, школи, за винятком населення, має бути повністю переведена на альтернативні джерела енергії. Сьогодні увесь світ йде по шляху економії тепла. Утеплення фасадів, ремонт тепломереж, утеплення теплотрас – ось основні заходи, які мають бути вжиті з цією метою».

«Жоден енергоефективний захід не дасть такого ефекту, як утеплення зовнішніх конструкцій, фасадів. Нещодавно введена в експлуатацію енергоефективна школа у Томашполі втричі менше споживає тепла, ніж аналогічна, належним чином не утеплена», – підкреслив Р.Аксельрод.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)