ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВінницьких комунальників вирішили об'єднати

Вінницьких комунальників вирішили об'єднати

У Вінниці розпочався пілотний проект по укрупненню ЖЕКів та інших комунальних служб міста

У Вінниці з 1 лютого починає свою діяльність нове комунальне підприємство ТОВ «Житлово-експлуатаційне об'єднання», в яке увійдуть ЖЕКи №14, №16 та приватні підприємства «Мешканець» і «Енергоагроімпекс».

У рамках даного проекту, який триватиме півроку, ця структура займатиметься управлінням і організацією надання комунальних послуг мешканцям мікрорайонів, які обслуговували вказані ЖЕКи.

Основним завданням проекту є оптимізація діяльності комунальних служб. Завдяки об’єднанню в єдину юридичну особу комунальні служби зможуть значно зменшити витрати на заробітну плату, електроенергію та інше. Таким чином будуть створені економічні підстави для зменшення тарифів на послуги комунальних служб.  

«ЖЕКи передали свої будинки на обслуговування ТОВ «Житлово-експлуатаційне об'єднання». Роботи з утримання виконуватимуть підрядники, яких шукатиме організація. Залишаться виконавцями і самі ЖЕКи», - пояснює директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Сергій Кушнір.

Серед першочергових завдань «Житлово-експлуатаційного об'єднання» - зниження вартості послуг і підвищення їхньої якості.

«При якості послуг, яка є зараз, матимемо певне зниження вартості, якщо якість послуг зростатиме, у певній мірі може зрости і їхня вартість», - розповів Сергій Кушнір. Діяльність нової структури, за його словами, буде також зорієнтована на зниження кількості аварійних ситуацій за рахунок збільшення обсягів поточного ремонту.

Слід зазначити, що концентрація підприємств, стає поширеним явищем у галузі ЖКГ. Так уже неодин рік триває укрупнення водоканалів населених пунктів в єдині комунальні підприємства обласного значення. Таким шляхом об’єднали водоканали в Криму. А саме Нацкомпослуг було прийнято рішення про створення на базі місцевих водоканалів Кримського республіканського підприємства «Вода Криму».

 
Коментарі (0)