ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВодоканали видурюють державні кошти

Водоканали видурюють державні кошти

Краматорський водоканал протягом кількох років завищував розрахунок для отримання субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Через це, а також інші порушення, держава не дорахувалася понад 2 млн грн.

Під час ревізії КВП «Краматорський водоканал» (Донецька область) було виявлено втрати фінансових та матеріальних ресурсів на суму понад 2 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що посадові особи підприємства завищили розрахунок для отримання субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які надавались населенню. Через це водоканал упродовж 2012–2013 років зайво отримав з державного бюджету понад 1,6 млн грн.

Окрім того, зазначається, що «Краматорський водоканал» не отримав понад 400 тис. грн за роботи з реконструкції систем водозабезпечення міста, які були виконані ним у квітні 2012 року.

У зв’язку з цим на 6 посадових осіб підприємства складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізії поінформовано Прокуратуру Краматорська, Краматорський міський відділ ГУ МВС України в Донецькій області, Краматорський міжрайонний відділ УСБ України в Донецькій області.

Зауважимо, раніше Держфінінспекція виявила, що Конотопскому водоканалу  ледь не виділили з державного бюджету зайвих 450 тис. грн. Окрім того, на підприємстві були і інші порушення, які призвели до втрати 100 тис. грн.

 
Коментарі (0)