ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВодопостачання в Криму «піде в розріз» з російськими нормами

Водопостачання в Криму «піде в розріз» з російськими нормами

В Криму мають намір обійти російські норми водопостачання. Зокрема, на півострові планують розробити схему постачання води, яка була б єдиною для всіх міст та селищ Криму.
В окупованому Криму, так звана влада планує розробити ще одну схему водопостачання на півострові. На реалізацію цього проекту хочуть направити  150 млн руб (62,511 млн грн). Зокрема, єдина схема буде розроблена в обхід російських норм, які передбачають окрему схему водопостачання для кожного населеного пункту. Про це повідомив «Міністр ЖКГ» Криму Олександр Жданов, передають «Новини Криму».
 
Відтак, планується , що схема водопостачання визначить пріоритетні напрямки розвитку цієї сфери на найближчі 10 років. Однак, розробка цього проекту займе 2 роки.
 
«Схема водопостачання розробляється у відповідності з законодавством на строк не менше 10 років, та складається з 2 блоків. Перший блок - в якому стані знаходиться водопостачання, тобто описова частина, другий блок складається з пропозицій на розвиток у перспективі 10 років», - повідомив він.
 
Крім цього, тамтешній чиновник підкреслив, що для півострова буде створена єдина схема водопостачання, а не для окремих населених пунктів півострова.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кримчанам мають намір розраховувати плату за воду за двома тарифами. Таким чином на півострові сподіваються «відбити» затрати на послуги водопостачання на території з не регулярним використанням води.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Квітня 2015 p. 19:46
Думаю, що Америка дозволила Росії захопити український Крим у тому числі і для того, щоб ця окупона територія витягувала ресурси із Росії.