ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВітчизняним газопроводам обіцяють ремонт

Вітчизняним газопроводам обіцяють ремонт

Газотранспортна система України цьогоріч чекає на ремонт транзитних газопроводів. План-графік погоджено з компаніями-транзитерами. У цьому місяці заплановано проведення 3 комплексів таких робіт на кількох газопроводах.

На цей рік в Україні заплановано 16 комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт на транзитних трубопроводах вітчизняної газотранспортної системи. План-графік робіт на балканському та ужгородському напрямках погоджено з газотранспортними компаніями-транзитерами російського газу. Про це повідомили у прес-службі «Укртрансгазу».

Зокрема, у травні заплановано 3 комплекси таких робіт на газопроводах «Уренгой-Помари-Ужгород» та «Прогрес»; компресорних станцій «Бар», «Богородчани», «Ставище» та інші.

«Систематична синхронізація ремонтно-профілактичних робіт дозволяє максимально зменшити можливі технологічні витрати від простою потужностей, як видобувних, так і транспортних, а також забезпечити отримання природного газу споживачами у повному обсязі. Варто відзначити, що унікальність вітчизняної газотранспортної системи дозволяє одночасно транспортувати газ, закачувати в підземні сховища та проводити ремонтно-профілактичні роботи», - зазначають в «Укртрансгазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ЄС обіцяє Україні першість щодо транспортування природного газу до європейських країн. Зокрема, для цього Європа наголошує на забезпеченні сучасної енергетичної інфраструктури України.

 
Коментарі (0)