ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗа неправильну парковку «світитиме» стаття

За неправильну парковку «світитиме» стаття

Поки в Україні не встановлено адміністративну відповідальність за несплату, наявність паркоматів буде ігноруватись

Паркувальні підприємства України звертатимуться до уряду з проханням внести зміни до адміністративного кодексу та передбачити відповідальність за несплату та паркування за межами паркувальних майданчиків.

Про це домовилися представники паркувальних підприємств з 12 регіонів України під час круглого столу «Проблеми паркування та шляхи їх вирішення», інформує прес-служба КМДА.

«На сьогоднішній день, за умов відсутності у операторів з паркування будь-яких важелів впливу на водіїв, які відмовляються сплачувати за паркування чи порушують правила паркування обов’язкове встановлення паркоматів стає неможливим», — зазначив директор КП «Київтранспарксервіс» Андрій Дудко.

Він наголосив, що ця проблема є спільною для всіх операторів з паркування в Україні. Запровадження адміністративної відповідальності за порушення Правил паркування дозволить зробити існуючу систему економічно ефективною, а за рахунок застосування досвіду інших країн та належної інвестиційної політики вивести її на європейський рівень.

«Сьогодні ми наводимо лад – так, у 2010 році бюджет міста за паркування отримав 5 мільйонів гривень, у 2011 – 18 мільйонів гривень а на 2012 рік заплановано отримати 33 мільйони. У Києві на 34 майданчиках працюють паркомати, є можливість сплачувати паркову за допомогою мобільного, проте більше 90% платежів збираються паркувальниками. Там, де нема паркувальника, людина просто не платить. Сьогодні один паркомат коштує від 40 до 130 тисяч гривень в залежності від комплектації та його виробника. Додаткові витрати на його встановлення складають біля 10 тисяч гривень. Для того, щоб витрачати такі кошти з бюджету чи долучати до процесу інвестора, треба чітко розуміти, що цим паркоматом будуть користуватись. Поки ж в Україні не встановлено адміністративну відповідальність за несплату, наявність паркоматів буде ігноруватись», — зазначив Андрій Дудко.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)