ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничники повстають проти несанкціонованих втручань

Залізничники повстають проти несанкціонованих втручань

Залізничники стурбовані непоодинокими випадками несанкціонованих втручань в роботу залізничного транспорту.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Укрзалізниці.

Зокрема, 25 серпня поїзд №341 сполученням Москва – Кишинів було затримано по ст. Могилів-Подільський через повідомлення невідомої особи про замінування поїзда (поїзд простояв 3 години), а сьогодні на перегоні Полтава-Південна – Мала Перещепинська сигнальна установка працювала червоним кольором через викрадення сторонніми особами трансформатора. Через це майже на 40 хв затримано рух шести поїздів.

Залізничники проводять профілактичні заходи, спрямовані на зменшення кількості несанкціонованих втручань: інформують пасажирів у ЗМІ та на вокзалах про можливі наслідки неправомірних дій; проводять спільно з працівниками транспортної міліції рейди та перевірки; оснащують станції та вокзали системами відеонагляду; інструктують локомотивні бригади та працівників вокзалів; проводять у засобах масової інформації профілактику злочинності на залізницях. Зокрема, на нових електропоїздах встановлюється система контролю несанкціонованого проникнення сторонніх осіб у вагони, що знаходяться у відстої та системи відео нагляду у вагонах.

Нагадаємо, у 2011 році на залізницях України було зареєстровано 181 факт втручання в роботу залізничного транспорту, у тому числі:
-    24 повідомлення про мінування на вокзалах і в поїздах;
-    74 випадки виявлення вибухових пристроїв у рухомому складі та на об'єктах інфраструктури;
-    36 крадіжок або пошкодження елементів рухомого складу та інфраструктури, вантажів, що призвели до перерви в русі або відчеплення рухомого складу від поїздів;
-    19 випадків накладання сторонніх предметів на колію, що призвели до наїзду на них рухомого складу;  
-    7 випадків перекриття руху поїздів сторонніми особами;
-    13 випадків насильства стосовно залізничників.

Матеріальні збитки за минулий рік склали 222,9 тис. грн.

 
Коментарі (0)