ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗапорізькі комунальники воюють з боржниками

Запорізькі комунальники воюють з боржниками

У Запоріжжі комунальники відключають боржників від систем водовідведення. Лише сьогодні було відключено 16 квартир. Загальний борг перед комунальниками склав понад 160 тисяч гривень.

КП «Водоканал» та ДКП «Основа» продовжують спільну роботу з відключення від внутрішньобудинкових систем водовідведення квартир боржників за житлово-комунальні послуги. Сьогодні відключення проводилося в Хортицькому районі по вулиці Калнишевського, 18. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Запорізької міської ради.

Власники 16 квартир у цьому будинку заборгували КП «Водоканал» та ДКП «Основа» 162 тис. грн. В одній з квартир борг становить 17 тис. грн.

Перед відключенням проводиться значна попередня робота. Споживачам, які мають заборгованість, направляються листи-попередження із зазначенням дати відключення і з пропозицією сплатити борг. ДКП «Основа» проводить прочищення каналізаційних труб внутрішньобудинкової системи для подальшого виконання відключення із зазначенням адрес.

Перед початком робіт з відключення представники служби реалізації підприємства уточнюють, чи погашена заборгованість. Зокрема власник однієї з квартир у будинку по вулиці Калнишевського після попередження про відключення виплатив частину боргу і уклав договір на реструктуризацію заборгованості, яка залишилася.

При відсутності оплати, бригада КП «Водоканал» виконує відключення квартири від внутрішньобудинкової системи водовідведення шляхом встановлення заглушки. Відключення відбувається без доступу в квартиру. Гнучкий шланг з заглушкою вводиться в систему водовідведення з даху або технічного поверху житлового будинку.

Для відновлення послуги водовідведення абоненту необхідно погасити борг повністю або частково, уклавши при цьому договір на його реструктуризацію. З 48 відключених за останній час квартир, 11 вже знову підключені, після виплати заборгованості мешканцями. Загальна сума погашеного боргу склала 75 тис. грн.

 
Коментарі (1)
Иван Смольный
18 Жовтня 2013 p. 23:47
Наскрізь незаконні дії водоканалу (правовий аналіз яких здійснювався вже неодноразово і наводити аргументи немає сенсу), надають споживачам моральну індульгенцію на адекватну реакцію. Що робити? Є декілька технологій блокування водовідводу. Але, таке блокування не є невідворотним у всіх випадках. Кваліфікованний сантехнік разблокує споживачу водовідвід досить швидко і як максимум за суму яка у два рази менша, ніж та яку буде вимагати за таке водоканал. При цьому, ніяких юридичних наслідків для споживача дії з разблокування не мають!!! Більш того, немає ніякого сенсу повідомляти водоканал про те що розблокування здійснене. Як мінімум зекономите на вартості водовідведення, а то й і водопостачання. Так, приведене - спрощений варіант. І відповідно є ще більш ефективні інструменти "нажитися" на нігілізмі кредитора. Але й зазначеного досить. Ось так. На війні, як на війні.