ГоловнаВибір редакціїБудівництвоЗдешевлення житла залежить від метражу

Здешевлення житла залежить від метражу

Попит на невеликі квартири, загальна площа яких становить близько 50 кв м, може спричини їх здешевлення на 10%.

Про це в коментарі повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

Заступник голови Комітету розповів про категорії квартир, які користуються найбільшим попитом на ринку нерухомості.

«Наразі попит на квартири різного метру йде хвилями. Можна точно сказати, що популярними є малометражні квартири, трикімнатні квартири з метражем близько 90 м. Також користуються попитом двокімнатні квартири до 70 м та однокімнатні в районі 50 кв м. Саме оці площі і є найбільш популярними сьогодні на ринку нерухомості», - сказав Ігор Лисов.

Читайте також: Українці за свою власність не відповідають

Разом із тим, за умов до дотримання існуючих законів та попиту на житло, вартість квартир може знизитись.

«Якщо малометражні квартири будуть продаватись, їх будуватимуть,  то є вірогідність того, що вони стануть дешевшими. Разом із тим, якщо місцеві органи влади будуть чітко дотримуватись законів, визначених ВР, та тих положень, що затвердив Кабмін, то вартість квартир може бути здешевлена. Якщо не буде ніяких поборів  та будуть правильно поводитись монополії щодо отримання технічних умов виконання робіт по підключенню інженерних мереж, то тоді забудовники матимуть змогу знизити вартість відсотків на 10», - зазначив Ігор Лисов.

Читайте також: Будівельна галузь долає руїни

Нагадаємо, у Європі існує три типи житла, які користуються найбільшою популярністю серед різних верств населення.

«Це соціальне житло, яке видається безкоштовно, але власником є територія чи муніципалітет. Велика категорія - дохідні дома. Тобто люди беруть житло в аренду, муніципалітети заключають з власниками угоду, щоб молоді перспективні сімі мали де жити. А вже потім, коли накопичуть, придбають власне. І третій вид кондомінімум: збираються люди, як ОСББ», - сказав Ігор Лисов.

Нагадаємо, ціни на оренду житла з початку вересня зросли на 10%.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)