ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЖебрівський: Відновлення лише підконтрольної частини Донбасу вартуватиме 3 мільярди

Жебрівський: Відновлення лише підконтрольної частини Донбасу вартуватиме 3 мільярди

Лише на тій території Донецької області, яка зараз під контролем української влади, було пошкоджено 10682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 садочків та 50 медичних закладів

Війна на Донбасі принесла катастрофічні руйнування регіону. Після її завершення інфраструктуру Донецької та Луганської областей доведеться відновлювати. І на це треба чимало коштів.

Лише на тій території Донецької області, яка зараз під контролем української влади, було пошкоджено 10682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 садочків та 50 медичних закладів внаслідок російської агресії. Такі дані оприлюднив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. На їхню відбудову та ремонт потрібно близько 3 мільярдів гривень. «За майже три роки війни, лише на території Донеччини, яку контролює українська влада, різного ступеня пошкоджень від російських обстрілів зазнали 10 682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 садочків та 50 медичних закладів. На їхню відбудову та ремонт потрібно близько 3 млрд грн. Я вже не кажу про об'єкти інфраструктури та масштаби руйнувань по лінії розмежування, та на тимчасово окупованій території Донецької області.

Сьогодні мали зустріч із пані Інгрід Макдональд, директором Керівної групи експертів з впровадження програми перетворень в Україні (STAIT), представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA). Погодили, що пріоритетними у нашій співпраці на цей рік є:

- відбудова приватних помешкань, зруйнованих внаслідок російської агресії; 

- стабілізація комунального підприємства «Вода Донбасу»; 

- допомога в оснащенні опорних шкіл; 

- навчання у Східній Європі доброму урядуванню наших управлінців та стажування в ЄС людей, які бажають започаткувати тут приватне підприємництво;

- проект із формування алгоритму координації діяльності органів влади та міжнародних гуманітарних організацій.»

 Слід зазначити, що сюди не входять зруйновані об’єкти на лінії розмежування та ті, які розміщені на окупованих територіях.

 
Коментарі (0)