ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖителі Херсону через борги залишились без води

Жителі Херсону через борги залишились без води

Жителі міста залишились без централізованого водопостачання через борги водоканалу перед обленерго. Станом на сьогодні у Херсоні знеструмлено 20 об'єктів водопостачання.

У Херсоні обленерго почало відключати об'єкти міськводоканалу від електропостачання. Станом на сьогоднішній день у місті знеструмлені 20 об'єктів водопостачання, в результаті чого майже 45 тис. жителів міста залишилися без води. Примітно, що обленерго вдалося до таких крайніх заходів незважаючи на договір з водоканалом про реструктуризацію заборгованості. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Херсонського водоканалу.

Виникнення боргу за електроенергію пов'язане, у першу чергу, з невідповідністю між тарифами і собівартістю послуг водопостачання та водовідведення. Так, на підприємстві зазначають, що якщо спробувати переглянути тарифи на воду, то відразу виникає соціальна напруженість.

Разом з тим, з початку 2012 року по теперішній час тариф на електроенергію для водоканалу виріс на 14% з 1,07 грн/кВтг у січні 2012 року до 1,22 грн/кВтг у травні 2013 року. Ще однієї не менш важливою причиною такої ситуації є заборгованість мешканців міста за спожиті послуги, яка станом на початок місяця становить понад 28 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна», подібна ситуація склалася і в ряді інших міст. Нещодавно через борги водоканалу, кілька днів без централізованого водопостачання залишалися мешканці Житомира. Складна фінансова ситуація склалася у «Луцкводоканалі», де жителі міста також ризикують опинитися без води. Відключення від електропостачання загрожує і тернопільському водоканалу. Критична ситуація на сході країни. У регіоні під загрозою відключення щонайменше дев'ять водоканалів. Зокрема, без води можуть залишитися жителі Дніпропетровська.

 
Коментарі (0)