ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖителів Запоріжжя через борги залишають без води

Жителів Запоріжжя через борги залишають без води

У Запоріжжі КП «Водоканал» продовжує планові роботи з відключення від системи водопостачання квартир, власники яких мають заборгованість за послуги з водопостачання та водовідведення

Як розповів начальник відділу по роботі зі споживачами КП «Водоканал» Олександр Стеценко, перед відключенням проводиться значна попередня робота. Споживачам, які мають заборгованість, направляються листи-попередження із зазначенням дати відключення та пропозицією оплатити борг.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Запорізької міської ради.

Сьогодні відключення проводилося в одній з квартир по вулиці Героїв Сталінграда, заборгованість якої становить близько 1 тис. грн.
 
Перед відключенням від водопостачання представники підприємства уточнюють, чи погашена заборгованість. При відсутності оплати бригада КП «Водоканал» виконує відключення квартири від внутрішньобудинкової системи водовідведення шляхом встановлення заглушки з використанням пристрою по відключенню мереж від внутрішньобудинкової системи водовідведення.

За словами Олександра Стеценка, за один робочий день спеціальна бригада «Водоканалу» здатна відключити від системи водовідведення від чотирьох до восьми квартир, в залежності від складності робіт.

На підприємстві також зазначили, що подібні відключення виконуються лише у випадку систематичної несплати послуг. Як повідомляє адміністрація КП «Водоканал», на 1 грудня заборгованість населення за послуги водопостачання і водовідведення становила 89,7 млн. грн. У цій ситуації підприємство змушене активізувати роботу з боржниками, в першу чергу зі злісними неплатниками.

 
Коментарі (0)