ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЖитлові довгобуди передаватимуть інвесторам – Мінрегіон

Житлові довгобуди передаватимуть інвесторам – Мінрегіон

Законопроект передбачає передачу житлових довгобудів інвесторам, чиї кошти були залучені у будівництво цього об’єкта, у разі створення ними ЖБК чи ОСББ

Мінрегіоном розроблено законопроект, який має захистити інвесторів житлового будівництва. Він передбачає передачу житлових довгобудів, власників яких визнано у встановленому порядку банкрутом, інвесторам, чиї кошти були залучені у будівництво цього об’єкта, у разі створення ними ЖБК чи ОСББ.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів 29 лютого, інформує прес-служба міністерства.

«Ми пропонуємо також, щоб держава могла надавати фінансову підтримку житлово-будівельним кооперативам та ОСББ на завершення цього будівництва», – наголосив міністр.

Проект закону передбачає викуп у забудовників або фінансових установ нереалізованого житла в об'єктах будівництва, що споруджувались із залученням коштів фізичних осіб, у разі неспроможності забудовників продовжувати будівництво житла. Крім того, Мінрегіон має намір боротися із порушенням строків здачі житла в експлуатацію.

«Потрібно стимулювати забудовників до своєчасного завершення будівництва шляхом запровадження будівельного збору з прогресивною ставкою оподаткування», – додав Анатолій Близнюк.

За його словами, також передбачено надання можливості місцевим органам виконавчої влади приймати та виконувати функції замовника будівництва на незавершених об’єктах.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)