ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЖитлове будівництво встане під контроль уряду

Житлове будівництво встане під контроль уряду

Позитивна динаміка приросту житлового будівництва не вирішує проблем галузі. В уряді доручено розробити план заходів щодо розвитку житлового будівництва та доступного житла.

Житлове будівництво, частка якого у загальному обсязі будівництва за січень-вересень 2013 року склала 18%, продемонструвало позитивну динаміку – +7,2%. Втім, на думку Прем’єр - міністра Миколи Азарова, цього не достатньо для розв’язання житлової проблеми.  Про це  він заявив в ході засідання уряду. 

За словами Миколи Азарова, кредитування будівництва за дев’ять місяців скоротилось на 16%. 
 
У зв’язку із цим,  Віце-прем’єр-міністру  Олександру Вілкулу та Міністру регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ  Геннадію Темнику було доручено  доповісти на найближчому засіданні уряду про стан виконання заходів та пропозиції щодо розвитку будівельної галузі в цілому та стосовно активізації житлового будівництва за програмами «Доступного житла», зокрема. 
 
Нагадаємо, в  Україні  у поточному році мають намір побудувати 11 млн кв. м житла. Втім, у порівнянні з минулим роком відповідна динаміка помірна.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Президент України Віктор Янукович доручив Уряду прискорити реалізацію Державної програми «Доступне житло», а також - розвивати індивідуальне житлове будівництво для молодих сімей у сільській місцевості.
 
Коментарі (0)