ГоловнаКоментаріБудівництвоЖитлове будівництво зосереджується у столиці

Житлове будівництво зосереджується у столиці

Столиця стала будівельним центром серед міст України. У розбудову міста вклали майже 10 мільярдів гривень.

У цьому році найбільші обсяги будівельних робіт виконано в Києві, в них вкладено 9,5 млрд грн. Про це сказав голова правління - президент ПАТ ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір, пише УНН.

«Серед всіх регіонів України традиційно найбільше будують у Києві. Цей рік також не став винятком, за всіма показниками у будівництво вкладено 9,5 млрд грн, при цьому реально третину цих коштів пішла саме на житло», - сказав Ігор Кушнір.

Пан Кушнір також зазначив, що в цьому році в містах-мільйонниках виконали більше половини загальноукраїнського обсягу будівельних робіт. Вцілому, в Україні в цьому році побудували нерухомості на 45 млрд грн.
 
Нагадаємо, позитивні зміни в будівельній галузі допомогли підняти Україну на 145 пунктів за критерієм отримання дозволів на будівництво в рейтингу «DoingBusiness-2014».
 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в секторі житлового будівництва  України за 9 місяців виконано робіт загальним обсягом 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року.
 
За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, такий результат став можливим, у першу чергу, за рахунок коштів населення та реалізації державних житлових програм, за якими в поточному році, з урахуванням мультиплікативного ефекту, буде залучено 2 млрд грн.
 
Коментарі (0)