ГоловнаВибір редакціїБудівництвоБудівельна галузь підштовхнула український бізнес

Будівельна галузь підштовхнула український бізнес

Підняття на 145 позицій в рейтингу Doing Business-2014 протягом одного року – це чемпіонський стрибок, вважають експерти. Зокрема, помітні зміни протягом року сталися у будівельній галузі.

Позитивні зміни в будівельній галузі допомогли підняти Україну на 145 пунктів за критерієм отримання дозволів на будівництво в рейтингу «DoingBusiness-2014». 67% досягнутого результату стало можливим завдяки спрощенню отримання дозволів на будівництво. Про це заявив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

«За даними Конфедерації будівельників України, прийнятий закон «Про регулювання містобудівної діяльності» скоротив час проходження процедур з 375 до 73 днів, а кількість процедур – з 20 до 10. Цей документ ввів і інші позитивні зміни, які сприяють розвитку будівельної діяльності», - зазначив Лев Парцхаладзе.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка, після прийняття закону «Про регулювання містобудівної діяльності» (2011 рік), Міністерство три роки проводило роботу щодо імплементації його норм на місцях. Як результат, вже в 2012 році практично в 2,5 рази зросла кількість виданих дозволів на будівництво. Для порівняння, у 2008 році таких було близько 40 тис., в 2009 році – 39 тис., в 2011 році – 48 тис., а в 2012 році - 110 тис.

Читайте також: Будівництво житла потребує страховки

«Спрощення дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві дало поштовх для залучення інвестицій, головним чином у житлове будівництво. Його спрощення торкнулися найбільше. До прикладу, ми ввели норму, за якою людина, яка вирішила спорудити власний дім площею до 300 метрів квадратних, просто повідомляє про початок будівництва. Для цього їй не потрібні жодні дозволи і декларації.», - сказав Дмитро Ісаєнко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за результатами чергового дослідження Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації «DoingBusiness – 2014», Україна цьогоріч поліпшила свій рейтинг серед країн світу. Впровадивши регуляторні реформи у 8 сферах, держава стала одним з найбільш успішних реформаторів бізнес-клімату, піднявшись  на 28 пунктів - до 112 місця, у порівнянні із минулорічними результатами.

Нагадаємо, рейтинг у дослідженні «DoingBusiness – 2014» є одним із ресурсів для оцінки інвесторами ділового клімату та умов ведення бізнесу в країні та, відповідно, основою для прийняття інвестиційних рішень.

 
Коментарі (0)