ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗима проти України: нічия в загальному заліку

Зима проти України: нічия в загальному заліку

Подієва картина минулого тижня в українському ЖКГ характеризувалася підвищеною увагою можновладців до проблеми виживання в умовах незвичних для країни морозів

Подієва картина минулого тижня в українському ЖКГ характеризувалася підвищеною увагою можновладців до проблеми виживання в умовах незвичних для країни морозів. Зима, яка нарешті увійшла у свої права, і створила ситуацію, яку довелося визначити як «надзвичайна», випробувала на міцність не лише мережі, але й мудрість чиновників усіх рангів, а також терпіння і життєздатність простих українців.  

Так, у понеділок, 30 січня, Мінрегіон відзвітував, що станом на 11:00 30 січня 2012 року всі роботи з попередження виникнення надзвичайних ситуацій у системах життєзабезпечення України проводяться згідно затверджених регламентів. За період з 27 по 30 січня сталося 2 ускладнення нормальної життєдіяльності у зв'язку з несприятливими погодними умовами.

А у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України та на підприємствах паливно-енергетичного комплексу запроваджено цілодобове чергування керівного складу.

Наступного дня, у вівторок, почали надходити перші відомості про «НП районного масштабу», викликані холодами. Зокрема, у Тернополі через зниження температури повітря у трьох нових будинках замерз водогін. Про це повідомив на прес-конференції заступник міського голови Владислав Стемковський. За його словами, проблеми виникли у зв’язку з тим, що забудовники, аби зекономити кошти мешканців на опаленні, не забезпечили обігрів під’їздів.

Перший віце-прем‘єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів у середу, відзвітував, що  газотранспортна система України працює в штатному режимі, без збоїв та аварійних ситуацій. А.Клюєв підкреслив, що ресурсів природного газу достатньо не тільки для проходження зимового максимуму, а і на весь опалювальний сезон.

А от міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на тематичному брифінгу заявив, що основна причина ускладнень із теплопостачанням – фізичний знос мереж. У зв’язку з цим в Україні щодоби виникає від 10 до 20 нештатних ситуацій на розподільчих мережах теплопостачання.

Докладніше про те, з якими випробуваннями довелося стикатися державі і громадянам, читайте у розгорнутому огляді подій.


Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)